Wrap offers a 1 year paid internship for anyone who interested to learn about lighting, sound, video, michro-controllers and more. As 2020 is obviously going to be profoundly affected by Corona virus, and there is every likelyhood that this could have a lasting impact on the nature of art presentation and engagement in art - we are very open and able to adapt the internship program so that it also covers streaming technology.

Please read the anouncement below (in Norwegian) and/or see the video above (English)!


Praktikant utlysning

Tverrfaglig teknisk praktikant søkes av det frie tverrfaglige/scenekunst feltet.


Ordningen ledes av Wrap, ved Leo Preston og gir praktikanten honorar tilsvarende en 40% stilling bestående av praktiske arbeidsoppgaver hos ulike aktører og i ulike sammenheng, i tillegg til opplæring/kurs og selvstudier.


Arbeidsoppgaver og programmet forøvrig skjer i samarbeid med BIT-Teatergarasjen, Cornerteateret, BEK, KMD og Bergen Dansesenter. Wrap er basen for opplegget.


Målsetningen er at den aktuelle kandidaten skal utvikle god profesjonell kompetanse innen flere tekniske fag som tradisjonelt holdes avskilt, og bli en attraktiv og etterspurt tverrfaglig tekniker som er velegnet til mange typer jobber innen scenekunst, lydkunst, og andre tverrfaglige utrykk.


I løpet av det ettårige programmet vil praktikanten utvikle et solid tverrfaglig kompetansegrunnlag. Dette etterlyses av mange kunstnere og grupper som jobber med nye utrykk i det frie kunstmiljøet og i scenekunsten. Programmet består av profesjonell oppfølging og deltakelse på relevante kurs, såvel som tid til å fordype seg i software, utstyr  og metoder.


Om deg:

Du er interessert i det frie kunstfeltet, hvor det ofte kreves en tett dialog mellom kunstnere og teknikere.

Du er interessert i utviklingen av nye arbeidsmetoder og kunstuttrykk hvor kreative tekniske løsninger er avgjørende.

Du jobber godt under press, samtidig som du er systematisk og god på planlegging og kommunikasjon.

Du ser for deg en fremtid som tekniker i det frie kunstfeltet med oppdrag som eksempelvis:

          Tverrfaglig tekniker med turnerende scenekunstproduksjoner.

          Teknisk produsent (planlegging osv.).

          Lys/lyd design.

          Teknisk rådgiver/konsulent og assistent for nye scenekunstproduksjoner.

          Del av tverrfaglige kunstneriske samarbeid.

          Video-mapping, Arduino programmering, AV design med lys og video…


Tidligere erfaring:

Om du allerede har en del erfaring som tekniker innen lyd, lys, scene og/eller video kan det være en fordel, og praktikant-opplegget kan tilpasses slik at du får mest mulig ut av det. Med det sagt er det ikke nødvendig med så mye tidligere teknisk erfaring, dersom du har kunstfaglig bakgrunn og ønsker å utvikle din teknisk kompetanse for å bidra med dette som tverrfaglig tekniker.


Om Wrap:

Wrap blir ofte beskrevet av scenekunstnere som et av de viktigste tiltakene i Bergen for produksjon av ambisiøse nye utrykk og tverrfaglig samarbeid.

Prosjekter som produseres på Wrap blir blant annet vist av BIT-Teatergarasjen, Festspillene i Bergen, Borealis. Kunstnere reiser også til Wrap fra Oslo og andre deler av landet for å jobbe her med vår unike kombinasjon av verksteder, øvingsrom, utstyr og kompetanse.

Teknisk leder, Leo Preston har lang erfaring som lysdesigner og tverrfaglig tekniker for det frie scenekunstmiljøet. Han har utdannelse i musikkteknologi fra London Guildhall University, og arbeidet med projeksjoner og dekorasjoner i store nattklubber i London. Han har omfattende internasjonal turneerfaring og har jobbet som tekniker og teknisk produsent for en rekke institusjoner og festivaler, bl.a. som teknisk leder på scene USF under Oktoberdans/Meteor for BIT-Teatergarasjen.


Søknadsprosedyre:

Send oss CV og en kort tekst om deg selv til: wrap@hdu.no innen 2. mai.

Intervjuer utføres i løpet av mai.

Oppstart blir mellom mai og august avhengig av pandemi situasjonen og personen som får jobben.

Vi oppfordrer deg til å søke selv om du kanskje er opptatt i noen perioder fremover. Vi ønsker å være relativt fleksible.